Close

Voedingssector

Door de verandering van het consumentengedrag wordt steeds meer belang gehecht aan hygiëne tijdens het verwerken van voeding. Ook de wet- en regelgeving stelt steeds stengere eisen. 

Consumentengedrag 

Gezonde voeding: minder vetten, minder suiker, minder zout, minder zuur, minder bewaringsmiddelen in het algemeen, waardoor een betere omgeving voor de micro-organismen ontstaat 
Meer kant-en-klare maaltijden met een korte verwarmingstijd 

➥ Kortom producten worden gevoeliger voor microbiële contaminatie en het risico op voedselvergiftiging neemt toe.

Dit impliceert een verhoogd risico op voedselbesmetting doorheen de productie. Het belang aan hygiëne en hygiënisch ontwerp van het machinepark stijgt. Voeding dient op een veilige manier geproduceerd te worden volgens de Europse richlijnen. Dat betekent dat alle machineoppervlakken die in direct of indirect contact komen met voedingsmiddelen (food contact surfaces) beschermd moeten worden van allerlei vervuilingen en microbiële besmettingen, en dit specifiek volgens de wet- en regelgeving (EU) inzake het hygiënisch ontwerp van procesapparatuur in de voedingsmiddelenindustrie.

Zo moeten alle ‘Food Contact Surfaces’ (directe en indirecte product-contact-oppervlakken) uit roestvast staal frequent en grondig gereinigd worden. Desinfecteren is hierbij essentieel om de microbiologische veiligheid van de voedingsproducten te garanderen. De efficiëntie van dat reinigingsproces is echter niet alleen afhankelijk van dat proces zelf maar ook van de eigenschappen van het te behandelen oppervlak, vooral wat de ruwheid, topografie en de oppervlakte-energie betreft en dus de geschiktheid om van vuil ontdaan te worden, m.a.w. de reinigbaarheid.

Het SUBLIMOTION-process® conditioneert de oppervlakken van roestvast stalen constructies en componenten op een zodanige manier dat de oppervlakteruwheid en -topografie drastisch verbeteren, zonder te beschadigen of te vervormen, zodat ook de hygiënische eigenschappen en de reinigbaarheid ervan sterk verbeteren.

Voordelen SUBLIMOTION-finishing in productie-omgeving voedselproducent 

Langere shelf-life
Verlaagd risico op recalls, claims en imagoschade 
Minder stilstand van uw productielijn
Minder productverlies 
Grondiger en korter reinigen en desinfecteren van uw procesapparatuur en -machines
Minder onderhoud op uw machines 
✔ Verlaagd risico op microbiële contaminatie bij kritische productie

Vraag bijkomende informatie aan

Schrijf je in op onze nieuwsbrief