Close

Voedingssector

Hygiëne heeft in de voedingsindustrie een permanente en bijzondere aandacht nodig, omdat consumenten kwalitatief hoogwaardige voedingsproducten verwachten die op een veilige manier geproduceerd worden. Dat betekent onder meer dat alle machineoppervlakken die in direct of indirect contact komen met voedingsmiddelen gevrijwaard moeten worden van allerlei vervuilingen en microbiële besmettingen. Daarom moet er aan specifieke wet- en regelgeving (EU) inzake het hygiënisch ontwerpen van procesapparatuur in de voedingsmiddelenindustrie voldaan worden.

Zo moeten alle ‘Food Contact Surfaces’ (directe en indirecte product-contact-oppervlakken) uit roestvast staal frequent en grondig gereinigd worden. Desinfecteren is hierbij essentieel om de microbiologische veiligheid van de voedingsproducten te garanderen. De efficiëntie van dat reinigingsproces is echter niet alleen afhankelijk van dat proces zelf maar ook van de eigenschappen van het te behandelen oppervlak, vooral wat de ruwheid, topografie en de oppervlakte-energie betreft en dus de geschiktheid om van vuil ontdaan te worden, m.a.w. de reinigbaarheid.

Het SUBLIMOTION-process® conditioneert de oppervlakken van roestvast stalen constructies en componenten op een zodanige manier dat de oppervlakteruwheid en -topografie drastisch verbeteren, zonder te beschadigen of te vervormen, zodat ook de hygiënische eigenschappen en de reinigbaarheid ervan sterk verbeteren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief