Close

Inleiding - Probleemstelling

Na de fabricatie en samenstelling van roestvast stalen constructies en componenten vertonen de oppervlakken diverse functionele problemen en tekortkomingen. Deze onzuiverheden zoals verkleuringen in laszones, microscopische oppervlaktebeschadigingen, vetvlekken… leiden tot een visueel onafgewerkt product en zorgen ervoor dat er corrosiegevoelige plaatsen ontstaan op het roestvast staal. Daarnaast vertonen deze oppervlakken allesbehalve goede hygiënische eigenschappen. Het staat buiten kijf dat de reinigbaarheid van die oppervlakken aanzienlijk verbeterd kan worden. Maar hoe?

Phibo Industries ontwikkelde een methode om een oplossing te bieden voor deze functionele problemen en tekortkomingen: het SUBLIMOTION-process®.

Het SUBLIMOTION-process® conditioneert de oppervlakken van roestvast stalen constructies en componenten op een zodanige manier dat de oppervlakteruwheid en -topografie drastisch verbeteren, zonder beschadigingen of vervormingen aan te brengen. Hierdoor worden onder andere ook de reinigbaarheid en de hygiënische eigenschappen ervan sterk verbeterd.

De oppervlaktekwaliteiten van roestvast staal na behandeling met het SUBLIMOTION-process® komen vooral sectoren zoals de farmaceutische, cosmetische en voedingsindustrie ten goede waar de hygiënische eisen veel groter zijn dan in andere sectoren. Daarnaast beschikt het SUBLIMOTION-process® nog over tal van andere eigenschappen zodat het ook voor andere sectoren een grote meerwaarde kan betekenen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief