Close

European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG)

De European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) is een consortium van machinebouwers, voedingsbedrijven, onderzoeksinstituten en overheidsinstanties dat in 1989 werd opgericht met als doel hygiëne te bevorderen tijdens het bewerken en verpakken van voedselproducten.

Het objectief van EHEDG is het bevorderen van veilig voedsel door het verbeteren van hygiënische engineering en ontwerpen in de hele voedselbereidingscyclus. EHEDG ondersteunt actief de Europese wetgeving die vereist dat hanteren, voorbereiden, verwerken en verpakken van voedsel hygiënisch dient te gebeuren met hygiënische apparatuur en in een hygiënische omgeving.

De bouwers en gebruikers van machines zijn verantwoordelijk voor het toepassen van deze regels en EHEDG geeft hen richtlijnen over de essentiële normen in hygiënisch ontwerp, in overeenstemming met de nationale en internationale wetgeving.

Omdat voedselveiligheid niet ophoudt bij de grenzen van Europa, promoot EHEDG actief de wereldwijde harmonisatie van richtlijnen en normen. Zowel EHEDG als de Amerikaanse organisaties NSF en 3-A hebben ingestemd tot een samenwerking in de ontwikkeling van internationale richtlijnen en normen.

Download via deze link gratis het EHEDG jaarboek.

Voor meer info, zie www.ehedg.org.

Vraag bijkomende informatie aan

Schrijf je in op onze nieuwsbrief